KELT TÉSZTÁBA TEKERT VIRSLI
sponsored links
Göngyölt virsli |
Nagyon egyszerû és mégis nagyon nagy sikert aratott nálunk.
Sós kelt tésztát készítettem és abba beletekertem a virslit, megsütöttem és már lehetett is enni.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 dkg élesztõ
1,25 dl langyos tej, kevés cukor a felfuttatáshoz
1 kávéskanál só
3 dkg margarín
1 tojás sárgája
7 db virsli
1 tojásfehérje a teteje kenéséhez
A virsliket hosszában kettévágtam.
Az élesztõt langyos tejben felfuttattam és a többi hozzávalókkal sima tésztát készítettem.
Most nem is hagytam keleszteni, hanem rögtön téglalap alakúra kinyújtottam.
2cm-es csíkokat vágtam belõle és rátekertem a virslire.
Most hagytam kelni a tésztát, addig amíg a sütõ bemelegedett.
Megkentem a tetejét a felvert tojásfehérjével.
30 perc alatt megsütöttem a gázsütõ 5-os fokozatán.
Sütésre várva... |
.....és kisülve. |