Kelt sajtos kifli
sponsored links
A házilag készített kelt tésztának nincs párja! Ezt a legtöbben már tapasztalhattuk gyakorló háziasszonyként, igaz?
A csoda, amikor megkel az élesztõ, amikor kétszeresére dagad a tészta és amikor isteni illatok keringenek sütés közben!!!
Kevés embert ismerek, aki ellent tud állni a meleg, illatos péksütinek. Ha mégis,az már erõsen súrolja az aszkéta szintet!
A minap kiflik formájában örvendeztettem meg a családom ezzel a finomsággal.
Hozzávalók:
70 dkg liszt
4 dkg élesztõ
6 dl tej
pici só
1 evõkanál cukor
10 dkg vaj
sajt a szóráshoz
1 tojás a kenéshez
1/2 dl tejföl
Az élesztõt cukorral 1 dl tejben és 2 evõkanál lisztben felfuttatjuk.
A lisztbe csorgatjuk, majd összegyúrjuk a többi tejjel és hozzávalóval. Minden szobahõmérsékletû legyen, akkor lesz sikeres a munkánk!
Duplájára kelesztjük meleg helyen letakarva.
Kétfelé vesszük a tésztát és kör alakban kinyújtjuk. 16 vagy 24 körcikket vágunk belõle. Mindegyik cikk szélesebb végére egy kis darabka vajat helyezünk.
Feltekerjük úgy, hogy a vajas résztõl haladunk a vékony felé. Helyes kis kifli formákat kapunk.
Sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Tetejét kenjük felvert tojással, majd ízlés szerint sajttal és csipet sóval.
Én alacsony lángon sütöm az elején, hogy szépen tudjon még emelkedni .
Egyszerû,finom, laktató.
Kell ennél több?