Kelt rózsák
sponsored links
Kelt tészták készítése, a dagasztás amolyan "nem szeretem" dolgok közé tartozott nálam egészen a legutóbbi idõkig. Aztán egy jó dagasztógép beszerzése után a helyzet valahogy megváltozott, bátrabban próbálkozom ezzel a mûfajjal is. Elsõ fecske a mogyorós-csokis kelt buci volt, aztán következett a kakaós csiga. Nem mondom, kell hozzá némi gyakorlat, tapasztalat - milyen a tészta optimális állaga, meg kelt-e, nem kelt-e túl -, szóval itt is igaz, "gyakorlat teszi a mestert", de végül is, nem boszorkányság. Érdemes megtanulni.
A Gasztroblogok gyûjtõoldalon láttam elõször ezeket a kelt rózsákat, pontosan nem emlékszem melyik blogban, de rögtön elvarázsoltak, meg kellett nekem is sütnöm. A már korábban bevált kelt tészta receptem szerint az alábbiak szerint készült.
Hozzávalók: 300 g liszt, 15 cl tej, 50 g vaj, 50 g cukor, 2 tojássárgája, 20 g ...