Kelt muffinrózsák
sponsored links
Muffint sütöttem kelt tésztából. Nem lettek valami szépek, de az a lényeg, hogy átsültek és ízlett a családnak.
Hozzávalók 12- 15 darabhoz: 500 g liszt, 4 evk. cukor, 2 tojássárga, 4 evk. olaj, 25 g élesztõ, 300 ml tej, 1 kisk. só. Még: pár kanál aromás lekvár, 1 tojás .
Kelt tésztát készítünk a szokásos módon. Miután duplájára kelt, a tésztát fél centire kinyújtjuk, pohárral kivágjuk. Minden kör felét lekvárral megkenünk, kettõbe, majd négybehajtjuk. Három ilyen rózsaszirmot teszünk egy-egy kiolajozott muffinformába. Végezzük mindezt, míg minden forma megtelik, majd felvert tojással lekenve elõmelegített sütõbe sülni tesszük.( 25-30 percre).