Kelt kalács, diós és mákos...
sponsored links
Iszonyú hideg volt a hétvégén, nem volt ritka esténként a -10 foknál is hidegebb.
Emiatt is lett a tegnapi ebédünk húsgombócos, csülkös, savanyúkáposztaleves és utána - a Barbinál látott recept alapján - a kelt kalács.
Mondanom sem kell talán, de annyira finom, olyan jól eltalált ebéd lett, olyan jól kiegészítette egymást elsõ és második fogás, hogy csak dicséretet kaptam az egész családtól.
A kalács könnyû, foszlós, dús töltelékû lett, töltelékbõl elég lett volna talán kevesebb is, mert úgy türemkedett elõ a tészta közül, olyan bõven, hogy nem gyõztük falni.
Egy kalácsnál viszont az a jó, ha vastagon van a töltelék, az már mégis hogy néz ki, amikor sok a tészta, szinte fojtós, a töltelék meg csak ceruzavonalnyi.
Barbikám köszönet a receptért, megtartom és rendszeresen sütni is fogom, különféle töltelékekkel, túróssal, gesztenyéssel, többféle aszalt gyümölccsel, fahéjas almával és természetesen mindenféle alkalmakra, télen-nyáron, akár karácsonyra is!!!!!
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztõ /1 tasak élesztõpor/
3 dl tej
3 ek. olaj ...