Kelt golyók, eperlekvárral, és Milka krémsajttal
sponsored links
Talán unalmas lehet, hogy újra keltészta van terítéken de megmondom õszintén, nekem a szívem csücske
minden ilyen típusú édes vagy akár sós finomság. Sosem unnám meg! Pedig jó lenne! ;D
A töltelék bármi lehet, itt nálam eperlekvár, és a Milka Philadelphia sajtkrém volt, bár ez utóbbiból
csak 4 gombóc a kíváncsiság kedvéért. :) Mivel itthon nem kapható, ajánlom helyette a nutellát.
Fantasztikus lesz!
A bevált tésztámon variáltam, mert nem akartam sok tojást pazarolni bele, általában 3 tojássárgával szoktam készíteni, de Gizinél láttam, hogy 1 egész és egy sárgája is elég, úgyhogy megpróbáltam és tökéletes lett így is. Aztán, hogy kicsit "egészségesebb hatása" legyen, került bele teljeskiõrlésû bio tönkölyliszt és kókuszzsír.
Így a hozzávalok e szerint alakultak:
- 200 g sima liszt
- 200 g rétesliszt
- 100 g teljes kiõrlésû bio tönkölybúza liszt
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- fél csomag friss élesztõ
- 3 dl tej ...