Kelt csokis tekercs

2012-10-19

sponsored links



Kevés cukros tejben felfuttatom az élesztõt. Ezalatt megolvasztom a vajat, a maradék cukros tejben pedig elkeverem a tojások sárgáját. A sós lisztet a felfuttatott élesztõvel, a cukros tojásos tejjel ,a megolvasztott vajjal kemény, rugalmas tésztává dagasztom. Próbálok minél simább felületet elérni.
Egy órán át kelesztem. Én egy üst formájú edényben dagasztok, ebben hagyom kelni is, mégpedig úgy, hogy egy tányérral fedem le az edényt. A tészta nem szárad ki kelés közben. Ugyanezt biztosítják a kelesztõ edények is persze.
Szobahõmérsékletû vajat habosra keverek sok-sok csokoládé porral. Ez az egyik töltelék. Cukros darált mákot leforrázok egy kevés tejjel, ez a másik. Dejót összekeverek csokiporral és forró tejjel, ez a harmadik fajta belevaló.
A megkelt tésztát 4 részre szedem, egyenként vékonyra nyújtom és megkenem a töltelékekkel. Feltekerem mint a bejglit és egymás mellé téve a tepsiben még egy órát hagyom kelni. Tojássárgával megkenem és forró sütõben sütöm 15 percig, ekkor -mint a kakaós csigánál- meglocsolom tejjel és még 5-10 percet hagyom sülni.
Ennek a tésztának két titka van. Az egyik a keménység. Ha puha, lágy tésztát dagasztunk, nem fogjuk tudni ...

Folytats a blogon ... eletunkeseteleink.blogspot.com/2012/1...

sponsored links

Keres?s