Kell még valami ajándék? Készíts bonbont!

2011-12-25

sponsored links


Sok ember van, akinek szívesen adok, vagy csak adnék valami ajándékot - de aztán a nagy év végi rohanásban nem kerül rá sor.
Pedig adni jó. Közhely, de igaz. Fontos, bármennyire is elbagatellizáljuk néha (á, mindegy, nem kell, majd máskor); a szeretet kifejezésének egyik módja.

Olvastam nemrég a szeretetnyelvrõl, amelynek Gary Chapman amerikai családterapeuta megállapítása szerint öt megnyilvánulási formája van: az egyik az elismerõ szavak, a másik az együtt töltött minõségi idõ, a harmadik az ajándékozás, a negyedik a szívességek, az ötödik a testi érintés. Nem mindenkinek ugyanaz a fontos; van, aki az ajándékozással fejezi ki a szeretetét, és õ is ezen a módon érzékeli a másikét; van, aki szavakkal adja a másik tudtára, mennyire nagyra értékeli. Az a legjobb, amikor a számunkra fontos személyeknek megérezzük, megtanuljuk a szeretetnyelvét, és azon keresztül tudjuk kifejezni számukra, milyen fontosak is nekünk.

Az ajándékozásban az a fantasztikus, amikor érezzük, mit szeretne a másik, és azzal tudjuk meglepni. Na persze, ez nem mindig sikerül - ilyenkor viszont az ajándékozott félnek kell, hogy legyen annyi intelligenciája, hogy a szándékot ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s