Kelkáposztás-sonkás rántott csirketekercs
sponsored links
A rántott csirke olyan étel, hogy ha nincs legalább minden héten egyszer, akkor az már szentségtörésnek számít a gyerekek szerint. Néha kicsit már unalmas, ezért próbálom variálni, változatokat létrehozni. Legutóbb a frankfurti leveshez vásárolt kelkáposztából tettem félre egy kicsit, és némi sonkával tekercseket készítettem. Igazán mutatós, és nem a megszokott fogás lett a végeredmény. Habos krumplipürével és egy kevés friss salátával kínáltam.
A recept megjelent a Kifõztük magazin áprilisi számában is.
A felhasznált ízesítõket a Fûszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*4 kisebb csirkemellfilé
*4 kelkáposztalevél
*4 vékony szelet sonka
Panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olaj bõven
A káposztalevelek vastag erét kivágjuk, pár percre lobogó vízbe rakjuk, ezután hideg vízre szedjük, lecsepegtetjük, szárazra töröljük.
A csirkemellet hosszában bevágjuk úgy, hogy az egyik szélén nem vágjuk át teljesen. Szétnyitjuk, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük a fokhagymás sóval, borssal.
Ráfektetünk egy káposztalevelet, egy szelet sonkát, szorosan feltekerjük, és hústûvel összetûzzük.
A tekercset lisztbe forgatjuk, utána kissé felvert tojásba, végül zsemlemorzsában.
Bõ olajban mérsékelt lángon pirosra sütjük. A felesleges olajat lecsepegtetjük.
Ha kihûlt, felszeleteljük és krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.