Kelkáposztás-húsos palacsinta
sponsored links
Hozzávalók (2 személyre):
- 3 sós palacsinta
- 25 dkg darált pulykahús
- 1 kis vöröshagyma
- 5 nagyobb kelkáposztalevél
- 1 kis pohár tejföl
- 6 szelet bacon
- 1 ek olaj
- só
- bors
- A palacsintákat elõre elkészítjük. (Recept itt, csak picit sósabban készíthetjük.)
- Pici olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk a húst, majd fedõ alatt, lassú tûzön, néha megkavarva kb 15-20 percig hagyjuk, hogy teljesen elkészüljön. (Ha szükséges, adunk hozzá pici vizet.)
- A kelkáposztalevelekrõl levágjuk a vastag eres részt, megmossuk, majd kb 5-10 percig lobogó sós vízben fõzzük, hogy kicsit megpuhuljanak.
- Ha a darált hús picit hûlt, hozzákeverjük a tejföl felét.
- A palacsintákat beborítjuk kelkáposztalevéllel (nekem 1.5 levél kellett 1 palacsintához), szétterítünk rajta kb 2 evõkanálnyi darált húst, feltekerjük, majd középen kettévágjuk. Mindkét fél palacsintát betekerjük 1-1 szelet bacon-el.
- Tûzálló tálba helyezzük az elkészült palacsintákat és 180 fokra elõmelegített sütõben kb 30 perc alatt megsütjük. Addig sütjük, míg a bacon pirulni kezd.
- Tejföllel kínáljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ötlet innen: http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/kelkaposztas-palacsinta