Kelkáposztakuglóf

2011-12-22

sponsored links


Aki a kelkáposztát szereti, rossz ember nem lehet! Nos, az asszonykám megint találta valami fogamra való csudát, igazi finomság, muszáj közzétennem, mert ezt is ki kell próbálnotok!
Szóval itt a kuglóf csak a formára utal, ez nem kolács... vagy valami hasonló....
Kell hozzá egy kisebb fej kelkáposzta, jóféle szalonna, szép rizsa, ízes sajt, (házi)tejföl, hagyma, és egy egész tiktojás és egynek a sárgája, no meg egy kuglóf forma.
Akkor csapjunk a káposzta közé, és lássuk, hogyan is készül:
Forró vízben öt percig blansírozd a leveleire szedett káposztát (beledobod, öt perc múlva kiveszed, kész a blansír).
Közben a hagymát apróra, a szalonnát nagyobb kockákra vágod. A szalonna zsírját kisütöd, ha keveset adott, pótold, és dinszteld meg a hagymát. A rizst dobd a hagymára, kevered, kavarod, és amikor már kifehéredett, ízesítsd: sózd, borsozd, tegyél bele ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s