Kelkáposztafõzelék helyett
sponsored links
Ma egy hete készült, de már nem csak a fõzéshez vagyok lusta, a blogoláshoz is.
kelkáposztafõzelékhez készültünk, de mivel kényelmes semmittevéssel szerettem volna tölteni a szombat délelõttöt, ez lett belõle.
kelkáposztafõzelékhez készültünk, de mivel kényelmes semmittevéssel szerettem volna tölteni a szombat délelõttöt, ez lett belõle.
Kevés füstölt szalonnát olívaolajon kisütöttem, a zsiradékban hirtelen megpirítottam pulykacomb érméket úgy, hogy az átfordításkor megszórtam összevagdalt fokhagymával és köménnyel (köményt deszkára rászór a kettévágott fokhagymagerezdek, késpengével rácsap, összevagdal, így nem pattognak el a magocskák).
A képzõdött fûszeres lé-zsiradék keveréket a cseréptál aljára öntöttem, szórtam rá durvaszemû sót, beleraktam a felszeletelt (2-3 cm-es szeletek) kelkáposztát, a héjastól negyedelt újkrumplit, a húsokat közéjük dugdostam, a tetejét megszórtam majorannával, befedtem és kb. 30 percig 180 fokon sütöttem.
Levettem a tetejét, közészórtam a kolbászdarabkákat, átkevertem, és pirosodásig sütöttem.
Tükörtojást is ettünk hozzá.
Vegafronton ugyanez gombaszeletekkel