Kelkáposzta és alma avagy Az egészség egészségére
sponsored links
Mivel ma egészséges ételt kellett fõznöm, úgy gondoltam legyen kelkáposzta, mert azt már én is régen ettem... ?
Szerintem sikerült, vagy legalább is, senki nem mondta, hogy nem ?
PÁROLT CSIRKEMELL,
PIRÍTOTT MAGVAKKAL
ALMÁS-KELKÁPOSZTA ÁGYON
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 kg kelkáposzta
2 db alma
1 kis fej vöröshagyma
1 ek. mustár
2 ger. fokhagyma
õrölt kömény
õrölt rozmaring (most éppen csak ez volt, de biztos, ami biztos ez mindig van itthon)
bors, só
pirított magvak
A kelkáposzta külsõ ?csúnya? leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, a káposztát pedig 2 centis csíkokra, de akár kockákra is vághatjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, üvegesre sütjük, rátesszük a káposztát, megsózzuk, köménnyel és rozmaringgal ízesítve, roppanós puhára pároljuk. (Ha úgy biztosabbak vagyunk, a dolgunkban, akkor az elején egy nagyon kevés kis vizet önthetünk alá, de NE fõzzük!)
A csirkemellet felszeleteljük, gyengén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, picit meglocsoljuk olívaolajjal, és egy forró serpenyõben, pillanatok alatt, addig sütjük amíg elveszti nyers színét, majd mellé dobjuk a durván feldarabolt fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, ami kb. félig ellepi, belekeverjük a mustárt, aztán fedõvel letakarva, 15-20 perc alatt készre pároljuk.
Az almát, kis darabkákra, szeletkékre vágjuk és tálalás elõtt a még forró! káposztába keverjük.
Tálaláskor különféle pirított magvakkal megszórjuk.
TUDTAD? "A kelkáposzta gazdag vasban, ami serkenti az oxigénáramlását a vérkeringésben."