Kelkáposzta puding
sponsored links
Ismét egy recept a kedvenc szakácskönyvembõl, amit újra elõvettem. Néha-néha szünetet tartok, de kis idõ után újra elõveszem, és kikeresek belõle egy újabb csodareceptet. A kelkáposztás ételeket fogom sorra venni ezután, ez az elsõ közülük, nagyon finom.
Kelkáposzta puding
Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 4 tojás, só, bors, kevés zsemlemorzsa.
Elkészítése: A kelkáposztát sós vízben egészben puhára fõzzük, kivesszük a lébõl és apróra vágjuk, majd a levét kicsavarjuk. Sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a tojásokat és kevés zsemlemorzsát. Összedolgozzuk, majd egy gézdarabot kiterítünk belerakjuk a masszát, összegöngyölítjük benne a masszát, és összekötözzük. A káposzta fõzõlevében fél órát fõzzük, majd hagyjuk kihûlni. Amikor kihûlt, kicsomagoljuk és tálra rakjuk.