Kelkáposzta pirítva megint... most reggelire....
sponsored links
Szóval ez a 2.sz. verzió a pirított kelkáposztára.
Az 1.sz. verzió a múltkor volt, mint köret, most meg mint reggeli szerepel.
Seafalcon adta az ötletet, õ ajánlotta, mivel szintén nagy kelkáposzta rajongó.
És milyen jól tettem, hogy hallgattam rá, finom, kiadós, jó kis reggelit kanyarítottam a maradék, másik fél fej kelkáposztából.
Az eleje ugyanaz, mint két napja.....szalonnát sütöttem ki pörcre, majd következett egy kis köménymag, hagytam kicsit kipattogni, erre jött a vékony csíkokra metélt kel és jól lepirítottam, hagytam karamellizálódni, pici, só, pici bors rá, végül pedig 4 tojást enyhén elhabarva ráborítottam és épphogy összesütöttem, nem a teljes kiszáradásig, hanem csakúgy lágyra hagyva.
Friss, ropogós héjú, belül puha, selymes bélzetû gyökérkenyérrel ettük, majd én egy nagy bögre tejjel öblítettem le, mert imádom a tejet, a férjem meg egy pohár sörrel.
Kitûnõ villásreggeli volt ma az ünnep reggelén.