Kelkáposzta kuglóf
sponsored links
Tálaláskor inkább porcelán edényen kínálj, és alufóliával takartam le az aluminium tálcát. – elég helytelen módon! Vitatott, de az a hír járja, hogy az alufóliából aluminium oldódik ki, ami káros az egészségre! Utólag is elnézést a tálalásért!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Zsírozz be egy kuglóf formát.
- Forrázd le a kelkáposzta leveleket.
- 0.5 kg darált húst (lehet csirke, pulyka, sertés) fûszerezz sóval, borssal, köménymaggal és üss a masszához 3 db M-es tojást, majd alaposan keverd össze; AIP-osan elkészítve a masszába keverj 3 tojás sárgáját (kivezetõ szakasz!) és curry fûszereket: kurkumát, fahéjat, gyömbért, továbbá természetesen sót is.
- Készülhet magyaros fûszerezéssel is: sót, bors, paprika, fokhagyma, hagyma.
- A formát kend ki zsírral és béleld ki kelkáposzta levelekkel. A kibélelt formába öntsd bele és egyengesd el a fûszerezett húst.
- 200 fokra melegítsd fel a sütõt, majd amikor a húsos kuglófot a sütõbe teszed, vedd vissza 160 fokra.
- 30-40 percig következzék a sütés. Hústûvel szúrd meg, hogy átsült-e?
- Vedd ki a kuglófformát, várj míg hûl az étel, ha szükséges késsel lazíts az oldalán, végül borítsd a kuglófot egy tálra.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!