Kelkáposzta krémleves

2014-06-12

sponsored links

Ismét egy krémleves, és mivel ez a hét a kelkáposzta jegyében zajlik, ezért nyilvánvalóan a leves is abból van :) . Egyszerû és nagyszerû kombináció, szeretjük nagyon.

Kelkáposzta krémleves

Hozzávalók: 1,5 liter húsleves, fél fej kelkáposzta, 2 cikk fokhagyma, só, fehér bors, köménymag, kakukkfû, 2 dl tejszín, császárszalonna, metélõhagyma.

Elkészítése: A megmosott kelkáposztaleveleket forró vízzel leforrázzuk és csíkokra vágjuk. A levest felmelegítjük, majd a káposztát belerakjuk, ízesítjük a fûszerekkel és az apróra vágott fokhagymával, majd puhára fõzzük. Amikor a káposzta puha turmixszoljuk, a tejszínt hozzáöntjük és összeforraljuk. Pirított szalonnával és apróra vágott metélõhagymával tálaljuk. .

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/06/12/kelkap...

sponsored links

Keres?s