Kelkáposzta krémleves
sponsored links
Ismét egy krémleves, és mivel ez a hét a kelkáposzta jegyében zajlik, ezért nyilvánvalóan a leves is abból van . Egyszerû és nagyszerû kombináció, szeretjük nagyon.
Kelkáposzta krémleves
Hozzávalók: 1,5 liter húsleves, fél fej kelkáposzta, 2 cikk fokhagyma, só, fehér bors, köménymag, kakukkfû, 2 dl tejszín, császárszalonna, metélõhagyma.
Elkészítése: A megmosott kelkáposztaleveleket forró vízzel leforrázzuk és csíkokra vágjuk. A levest felmelegítjük, majd a káposztát belerakjuk, ízesítjük a fûszerekkel és az apróra vágott fokhagymával, majd puhára fõzzük. Amikor a káposzta puha turmixszoljuk, a tejszínt hozzáöntjük és összeforraljuk. Pirított szalonnával és apróra vágott metélõhagymával tálaljuk. .