Kelkáposzta fõzelék hagymás sült hússal

2017-07-12

sponsored links

Kelkáposzta fõzelék hagymás sült hússal


Könnyû, nyári étel.

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgóolaj
  • õrölt fekete bors
  • õrölt pirospaprika
  • köménymag
  • 2 ek liszt
  • 1 fej kicsi vöröshagyma
  • 4 szelet sertéshús

Elkészítés:

A hagymát aprítom, a húst sózom, borsozom, meglocsolom olajjal. Rászórom a hagymát.

A kelkáposztát felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.

A zöldségeket egy fazékba rakom, felengedem vízzel, sóval, borssal fûszerezem, félóráig fõzöm.

Közben megsütöm a húst, majd elkészítem a rántást. A rántásra szórok köménymagot és pirospaprikát, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a fõzelékbe, összekeverem, felforralom.

Tálaláskor szedek egy tányérba fõzeléket, s teszek rá 2 szelet húst.  Kenyérrel fogyasztom.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/07/kelk...

sponsored links

Keres?s