Kelkáposzta fõzelék
sponsored links
Ha valami gyors és laktató ételt kell csinálnom, akkor mindig a fõzelék jut eszembe. Legtöbbször zöldborsó és zöldbab készül nálunk, mert ezek mindig vannak a mélyhûtõben. Harmadik helyen viszont a kelkáposzta áll, természetesen friss zöldségbõl.
Vannak, akik nem szeretik, mert túlságosan nehéz ételnek tartják, leginkább a puffasztó hatása miatt. Aki erre érzékeny, elkerülheti a kellemetlen tüneteket úgy, hogy a kelkáposzta elsõ fõzõvizét leönti.
Sokan fokhagymával, majoránnával fõzik, én a teljesen natúr, legegyszerûbb változatra esküszöm.
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta (nálunk kisebb fej)
- 2-3 db krumpli
- só
- õrölt kömény
- pirospaprika
- zsír vagy olaj ...