Kelkáposzta fõzelék
sponsored links
Lassan, de biztosan megérkeztünk a Kampány következõ résztvevõjéhez, vagyis a kelkáposztához. :) Közel egy hete a hûtõben lapul, ezért úgy gondoltam, ma elkészítem. Szeretem a frankfurtit is, de inkább rendes káposztával. Ezért is lett ma fõzelék. Bár kissé hígnak tartom, pedig nagyon igyekeztem... De azért szerintem el fog fogyni. :)
Már megvan a következõ "alany" is (vagyis az ötlet mindenképpen), "akibõl" fõzelék lesz, de az majd jövõ héten, vagy azután, vagy... :)
Több receptbe is belenéztem könyvekben és neten. Végül a következõképpen készítettem a kelkáposzta fõzeléket.
Elkészítése
A külsõ leveleit és alul a torzsáját levágom a káposztának. Majd négybe vágom és alaposan megmosom. Vékony, rövidebb csíkokra felszeletelem. Kissé megsózom.
Kevés olvasztott margarinon picit megpirítom, megforgatom benne, megszórom õrölt köménnyel. Majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadom a vékony karikára vágott fokhagymagerezdeket és a felkockázott krumplit. Sóval, borssal, delikáttal és majoránnával ízesítem. (Kóstoljuk meg sózás elõtt, mert ugye már a nyers káposztát is sóztuk.)
Fedõ alatt puhára párolom. Majd paprikás rántással berántom, kevés tejszínt öntök rá és még néhány percig forralom.
Hozzávalók: ...