Kelkáposzta fõzelék csípõs parasztkolbásszal, tejföllel

2017-07-22

sponsored links

Kelkáposzta fõzelék csípõs pararasztkolbásszal, tejföllel


Nyár lévén igyekszem minél több zöldet enni.

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb fej kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgóolaj
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs pirospaprika
  • köménymag
  • 5 dkg csípõs parasztkolbász
  • 2 kanál tejföl

Elkészítés:

A kelkáposztát alapos mosás után felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.

Az egészet beteszem egy fazékba, felengedem vízzel, sóval, borssal fûszerezem, s kb. 30 percig fõzöm.

Közben megsütöm a kolbászt, félreteszem. Majd elkészítem a rántást. Egy serpenyõben forró olajon megdinsztelem az aprított fokhagymát, hozzáadom a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítom. Leveszem a tûzhelyrõl, megszórom köménymaggal és a pirospaprikával, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a levesbe, összekeverem, felforralom.

Tálaláskor szedek egy mélytányérba fõzeléket, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá kolbászt. Fehér kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/07/kelk...

sponsored links

Keres?s