Kelkáposzta fõzelék csípõs parasztkolbásszal, tejföllel
sponsored links
Kelkáposzta fõzelék csípõs pararasztkolbásszal, tejföllel
Nyár lévén igyekszem minél több zöldet enni.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb fej kelkáposzta
- 2 db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- napraforgóolaj
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs pirospaprika
- köménymag
- 5 dkg csípõs parasztkolbász
- 2 kanál tejföl
Elkészítés:
A kelkáposztát alapos mosás után felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.
Az egészet beteszem egy fazékba, felengedem vízzel, sóval, borssal fûszerezem, s kb. 30 percig fõzöm.
Közben megsütöm a kolbászt, félreteszem. Majd elkészítem a rántást. Egy serpenyõben forró olajon megdinsztelem az aprított fokhagymát, hozzáadom a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítom. Leveszem a tûzhelyrõl, megszórom köménymaggal és a pirospaprikával, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a levesbe, összekeverem, felforralom.
Tálaláskor szedek egy mélytányérba fõzeléket, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá kolbászt. Fehér kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.