Kelkáposzta fokhagymásan, sonkával
sponsored links
Különösen figyelmébe ajánlom ezt a köretet azoknak,akik úgy tudják, hogy nem szeretik a kelkáposztát. Ennek semmi köze a kelkáposzta fõzelékhez, vagy a frankfurti leveshez. A pár perces elõfõzéstõl elveszti kesernyés ízét, helyette némi édeskés íz jön elõ, amit a sonkával, fokhagymával együtt pirítás csak tovább erõsít. És így télvíz idején, amikor oly kevés friss zöldben lehet részünk, a szemünknek is igazi felüdülés ez az étel. Bármilyen húsféléhez kitûnõ köret, mi most sajttal, sonkával töltött pulykamell tekecsekkel ettük.
A kelkáposzta legkülsõ leveleit eldobjuk, majd ahogy haladunk befelé, a levelek középsõ fõ erét kivágjuk, majd felcsíkozzuk. 3 fõre kb 25 dkg elõkészített zöldségre lesz szükségünk. A leveleket forrásban lévõ sós vízben 3-4 percig fõzzük, majd leszûrjük és hideg vízzel leöblítjük. Közben egy serpenyõben
5 dkg sonkát és ...