Kelkáposzta fasírt
sponsored links
Újabb zöldségfasírt. Sütöttem már patisszonból, cukkinibõl, sárgaborsóból, vörös káposztából. És most kelkáposztából is. A múltkori rakott kelkáposztához mindössze néhány káposztalevélre volt szükségem, megmaradt majdnem az egész fej. Kezdett szegény összeszáradni, étlapra kellett vennem. A fõzelék kihúzva, az negatív menzás emlék. Rakott kel meg nemrég volt, az is kihúzva. Húslevesbe nem kell ennyi kel. :) Maradt a fasírt opció.
Érdekes, pikáns a kelkáposzta fasírt, érdemes megkóstolni.
Kelkáposzta fasírt |
Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta
2 tojás
õrölt kömény
só
4-5 evõkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
olaj a sütéshez
A kelkáposztát kettévágom, megszabadítom a torzsájától. Megmosom, és sós vízben megfõzöm, majdnem teljesen puhára. Leszûröm, és apró darabokra vágom. Sózom, megszórom kevés õrölt köménnyel, hozzáadom a két tojást, és a zsemlemorzsát. Alaposan összekeverem az anyagokat.
Vizes kézzel fasírt formákat készítek a káposztás masszából. Megforgatom õket zsemlemorzsában, és bõ, forró olajban kisütöm õket.
Bármilyen mártogatóssal, szósszal tálalhatjuk, és illik hozzá a párolt rizs + majonéz kombináció is.