Keleties fogasfil? csicseribors?val
sponsored links
Mert, ma megint halnapot tervezt?nk ?s valami k?l?nlegesre v?gytunk, Ottolenghi egyik halas finoms?g?b?l mer?tettem ihletet. Nagy siker ?s meglepet?s volt. Kicsit hasonl?tott egy kor?bbi babos egyt?lamra. A f?szerez?se ismert ?sszetev?kb?l ?llt, m?gis, a k?sz fog?s olyan k?l?nleges ?zhat?st ny?jtott, aminek mindenki nagyon ?r?lt...
Mondhatom, igaz?n j?t ett?nk ma is! ?rdemes kipr?b?lni...
Hozz?val?k 3-4 szem?lyre:
30 dkg fogasfil? kb. 3 cm-es darabokra v?gva
3 ek ol?vaolaj
1/2 tk ?r?lt r?mai k?m?ny
3 gerezd fokhagyma (2 ?sszenyomva, 1 v?kony szeletekre v?gva)
1 p?r?hagyma (apr?ra szeletelve)
1 csipet kardamom
1 ek harissa paszta (klikk a sz?ra ?s m?ris el?rhet?, ahol m?r k?sz?tettem magam, de k?szen is kaphat?)
2 ek s?r?tett paradicsom
1/2 bio citrom finomra reszelt h?ja
kis doboz csicseribors? (kb. lecsepegtetve 240 g)
2 dl z?lds?g alapl?
s?, bors
A haldarabokat 1 ek ol?vaolajjal, a r?mai k?m?nnyel, az ?sszenyomkodott fokhagym?val ?s csipet s?val ?sszekeverem ?s 15 percig nyugton hagyom (p?colom).
A marad?k 2 ek olajat egy serpeny?ben k?zepes h?m?rs?kletre felmeleg?tem ?s a p?r?t folyamatosan kevergetve 4-5 percig p?rolom. Belesz?rom a v?konyra szeletelt fokhagym?t ?s egy percig pir?tom. V?g?l megsz?rom a kardamommal, belekeverem a hariss?t, s?r?tett paradicsomot, reszelt citromh?jat, csicseribors?t ?s s?t. Tov?bbi 1 percig kevergetve f?z?m. Hozz??nt?m a z?lds?g alapl?t ?s 3-4 percig hagyom a t?z?n, m?g kiss? ?sszes?r?s?dik.
Belehelyezem a haldarabokat, 3-4 percig alacsony l?ngon rotyogtatom, m?g a hal is megpuhul.
(T?lal?skor megsz?rhatjuk koriander lev?llel.)
Mondhatom, igaz?n j?t ett?nk ma is! ?rdemes kipr?b?lni...
Hozz?val?k 3-4 szem?lyre:
30 dkg fogasfil? kb. 3 cm-es darabokra v?gva
3 ek ol?vaolaj
1/2 tk ?r?lt r?mai k?m?ny
3 gerezd fokhagyma (2 ?sszenyomva, 1 v?kony szeletekre v?gva)
1 p?r?hagyma (apr?ra szeletelve)
1 csipet kardamom
1 ek harissa paszta (klikk a sz?ra ?s m?ris el?rhet?, ahol m?r k?sz?tettem magam, de k?szen is kaphat?)
2 ek s?r?tett paradicsom
1/2 bio citrom finomra reszelt h?ja
kis doboz csicseribors? (kb. lecsepegtetve 240 g)
2 dl z?lds?g alapl?
s?, bors
A haldarabokat 1 ek ol?vaolajjal, a r?mai k?m?nnyel, az ?sszenyomkodott fokhagym?val ?s csipet s?val ?sszekeverem ?s 15 percig nyugton hagyom (p?colom).
A marad?k 2 ek olajat egy serpeny?ben k?zepes h?m?rs?kletre felmeleg?tem ?s a p?r?t folyamatosan kevergetve 4-5 percig p?rolom. Belesz?rom a v?konyra szeletelt fokhagym?t ?s egy percig pir?tom. V?g?l megsz?rom a kardamommal, belekeverem a hariss?t, s?r?tett paradicsomot, reszelt citromh?jat, csicseribors?t ?s s?t. Tov?bbi 1 percig kevergetve f?z?m. Hozz??nt?m a z?lds?g alapl?t ?s 3-4 percig hagyom a t?z?n, m?g kiss? ?sszes?r?s?dik.
Belehelyezem a haldarabokat, 3-4 percig alacsony l?ngon rotyogtatom, m?g a hal is megpuhul.
(T?lal?skor megsz?rhatjuk koriander lev?llel.)