Keleti félholdak

2012-04-13

sponsored links

A tészta túróval készül, a belseje pedig ahogyan beleharapunk a kelet ízeit varázsolja elénk.  Számomra ez egy nagyon kedves, és könnyen elkészíthetõ sütemény a délutáni teázáshoz.

A tésztát elkészíthetjük más töltelékkel is, ha lekvárt használunk, ügyeljünk hogy jól összezárjuk a félholdakat. Akár belülrõl a szélét meg is kenhetjük tojással. Ez a mennyiség elég hamar elfogy, de ha marad másnapra semmiképpen se tároljuk zárt dobozban, mert a tészta elveszti a friss ropogós állagát!

A tésztához:
160g liszt (lehet kétszer átszitált teljes kiõrlésû)
100g túró
80g vaj
70g porcukor (finom nádcukor) ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2012/04/13/kele...

sponsored links

Keres?s