Kelet-európai céklaleves, vagyis borscs
sponsored links
A recept két részbõl áll, mert leírja a fokhagymás vajas zsömlét is hozzá, ami számomra azt jelentette, hogy Vicuska pontosan ismeri, hogyan eszik az ukránok.
Ha nem tudod, akkor most tudd meg, hogy a tengerjárókon mindig írtam naplót (1995-2010 között), és azt a Seafalcon mesél blogomban rendszeresen közzé adom. A 2008-as naplóra még kell várni, ezért kimásolom a február 12.-i bejegyzés egy részét, amit a MV Johanne hajón írtam (ha érdekel egy tengerjáró élete, mindennapjai, sztorik, történetek, akkor nyugodtan iratkozz fel. Nagyjából heti két bejegyzés van, nem sok, de érdekes, ugye Fernel, Wanda, Aleda, Melissina2, Róza...):
"Valamit kell csinálni ezzel az Oleg gyerekkel! Ma a borscshoz pampuskit sütött, megszórta és megkente fokhagymával, hát olyan, de olyan finom volt! És ezt nemcsak hallomásból tudom, mert volt alkalmam három darabbal bendõséges viszonyba kerülni!
Vacsorára meg nyúlhusi volt, nagyon ízletes, hozzá kását készített, az is elsõ osztályú. Másképp készíti, mint ...