Kelesztés nélküli pizza egyszerûen
sponsored links
Kelesztés nélküli pizza |
Kelesztés nélküli pizza
Tészta:
300 gr liszt
3 ek. olívaolaj
200 ml víz
1 zacskó porélesztõ
1 tk. só
A tészta összes hozzávalóját egy tálba öntjük, majd pár perc alatt kidagasztjuk - akár kézzel, vagy géppel.
A tésztát egy olívaolajjal kikent pizzasütõ formába, vagy gáztepsibe egyengetjük - nem nyújtjuk, csak kézzel igazítjuk formára, és kellõ vastagságúra, majd Megkenjük a paradicsomszósszal, és a kívánt feltéttel megpakoljuk. Végül magas hõfokon 200-220 fokon légkeveréses üzemmódban (ha nincs megfelel az alsó-felsõ is) 15-20 perc alatt készre sütjük.
Feltétnek bármi lehet, amit pizzára szoktunk tenni. Én most dupla adagot dgasztottam be fele teljes kiõrlésû búzaliszt, fele simalisztbõl. A nagy gáztepsiben kolbászos, a kerek pizzasütõben vega pizza sült.
Így készült |
A sütõpapírral bélelt gáztepsibe belenyomkodtam a tészta 2/3át. Megkentem házi pizzaszósszal,(amit még tavaly készítettem a befõzõautomatával). Egy üveg szintén saját készítésû lecsót (levét szûrõkanálban leszûrtem) a szószós felületen elosztottam. Ezt kiraktam házi mangalica szalámi karikákkal, megszórtam reszelt trappista sajttal és a 220 fokra elõmelegített sütõben alsó-felsõ lángon 35 perc alatt megsütöttem.
míg sült, a kerek pizzasütõbe is belenyomkodtam a tésztát, rákentem a pizzaszószt, majd egy vékony karikákra metélt vöröshagymát osztottam el rajta. Ezután jól megszórtam fõtt kukoricával (fagyasztott, de kis melegvízben kimelegítettem). Friss bazsalikom és oregánó leveleket csipkedtem rá. Sajtot reszeltem a tetejére és miután kivettem a kolbászos pizzát, mehetett a sütõbe. Ennek elég volt jó húsz perc.
Kolbászos pizza |
Kukoricás pizza |
Köszönöm Lillának a receptet! Finom ebédünk volt ma!