Kelesztés nélküli pizza egyszerûen
sponsored links
Még a blog indítása elején került fel ez a recept, amit a mai napig nagyon szeretek, mert tényleg pikk-pakk az asztalra lehet varázsolni egy finom ebédet, vacsorát, és vendégvárónak sem utolsó.
Tegnap újra elkészült a Páromnak, és gondoltam, akkor már készítek róla egy új bejegyzést is, új fényképpel.
Itt a régi poszt: http://megfozlek.blogspot.hu/2011/12/dagasztas-nelkuli-pizzateszta.html
Hozzávalók:
Tészta:
300 gr liszt,
3 ek. olívaolaj,
200 ml víz,
1 zacskó porélesztõ,
1 tk. só
Feltét:
Paradicsomszósz:
3 ek. natúr paradicsompüré,
1 tk. oregano,
1 tk. bazsalikom,
1 csipet só,
kevés bors,
1 mk. édesítõ
Sonka, újhagyma, sajt
Elkészítés:
A tészta összes hozzávalóját egy tálba öntjük, majd pár perc alatt kidagasztjuk - akár kézzel, vagy géppel.
A tésztát egy olívaolajjal kikent pizzasütõ formába, vagy gáztepsibe egyengetjük - nem nyújtjuk, csak kézzel igazítjuk formára, és kellõ vastagságúra, majd Megkenjük a paradicsomszósszal, és a kívánt feltéttel megpakoljuk. Végül magas hõfokon 200-220 fokon légkeveréses üzemmódban (ha nincs megfelel az alsó-felsõ is) 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Ha nagyon sok a feltét akkor a tésztát elõ lehet sütni pár percig, majd utána rápakolni a többi hozzávalót.