Kelesztés nélküli kakaós csiga.
sponsored links
A kakaós csigát, eddig mindig élesztõvel, kelesztett tésztából sütöttem. Nem is olyan régen, aztán Barbinál megláttam egy sütõporos, kelesztés nélküli csigaváltozatot, amely abban is eltér a megszokott csigatésztától, hogy még túró is került bele. Akkor el is mentettem a receptet, aztán szépen meg is feledkeztem róla. Tegnap aztán megint szembetaláltam magam ezzel a remek, és gyorsan elkészíthetõ kakaós csigával, méghozzá Gabriellánál. Mivel ma gombalevest fõztem, gondoltam másodiknak éppen megfelelõ lesz ez a csiga. A tésztája a túrótól könnyû, puha lett, és mivel sütõpor került bele, így még keleszteni sem kellett. Nagy elõnye a kelesztett tésztával szemben, hogy bõ fél óra alatt összeállítható, megsüthetõ, és már tálalhatjuk is a frissen kisült, illatozó kakaós csigákat. Langyosan pedig, egyszerûen nem lehet ellenállni neki, annyira kínálja magát. Kínálhatjuk egy finom leves mellé második fogásként, vagy éppen reggelire, esetleg vacsorára egy pohár tej, vagy kakaó társaságában. Fõként kevés idõvel rendelkezõ háziasszonyok figyelmébe ajánlanám.
Hozzávalók 14-16 db csigához: ...