KELESZTÉS NÉLKÜLI SAJTOS POGÁCSA -GÕZBEN SÜTVE
sponsored links
KELESZTÉS NÉLKÜLI SAJTOS POGÁCSA - GÕZBEN SÜTVE
Kelesztés nélküli, gyorsan elkészíthetõ ez a sajtos pogácsa. Barbinál láttam a receptet, így az õ verziója alapján készítettem én is el. A blogomon található már fent egy gõzben sült kenyérreceptem, ami nagy kedvenc, így örömmel láttam ezt a pogácsa receptet, mert tudtam, hogy ha a kenyér finom lett a gõzben sütéstõl, akkor a pogácsa - sajttal elkészítve csak isteni lehet. :)
50 dkg finomliszt
3 dkg élesztõ
2,5 dl tej
2 evõkanál tejszín (lehet tejföl, joghurt)
2 kiskanál só
1 kávéskanál kristálycukor
80 g zsír (lehet olvasztott vaj/margarin is)
Lekenéshez:
1 tojás
sajt
20 g zsír (lehet olvasztott margarin vagy vaj is)
ELKÉSZÍTÉSE
- A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztõt, majd azt összekeverjük és szépen összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
- A sütõt bekapcsoljuk és elõmelegítjük 180 fokra.
- Kinyújtjuk a tésztát, a tetejét egy kis zsírral vagy olvasztott vajjal megkenjük, majd sajttal megszórjuk.
- Feltekerjük, mint a bejglit, majd a jobb és bal oldalát középre hajtjuk, majd ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
- Kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval, a kezünkkel egy kicsit sodrunk rajta, majd lekenjük tojással és megszórjuk sajttal és mehet az elõmelegített sütõbe.
- A sütõbe helyezünk egy másik tepsit is, amibe vizet töltünk és azt folyamatosan pótoljuk is a sütés alatt. Így a pogácsa gõzben fog szépen megsüéni.
- Addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.