Kelchips

2014-03-16

sponsored links

Gittánál láttam elõször a kelchipset, mint jelenséget, sõt kóstoltam is a Nyersétel Akadámián keresztül, és nagyon ízlett! :D

Ezután adta magát, hogy itthon is elkészül! ;)

A recept:kelchips.jpg

  • 1 kisebb fej kelkáposzta - kis darabokra tépkedve
  • 10 dkg napraforgómag
  • hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 5-6 aszalt paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma

  Fûszerek:

  • 1 kk pirospaprika
  • 2 csipet Himaláj 

 

A napraforgót egy kevés vízzel simára turmixoljuk, majd a kelkáposzta kivételével sorban hozzáturmixoljuk a többi hozzávalót, megfûszerezzük, és ebbe a fûszeres szaftba forgatjuk bele a kelkáposzta darabokat.

A szószt dolgozzuk bele kézzel a kelkáposzta leveleinek ráncai közé, hogy lehetõleg egyenletesen, jusson a teljes felületre. Ezután tegyük a káposztát aszalógépbe, és néhány óra alatt szárítsuk ropogósra.

Nagyon egészséges nassolnivaló & finom is! ;)

Tipp:

Használhatunk bármilyen ízesítést, akár fûszerkeverékeket is: magyarosat, olaszosat, kínait, pikánsat, csípõset -, hogy sose legyen unalmas a chipsünk! ;)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/03/16/kelchips

sponsored links

Keres?s