Kelchips
sponsored links
Gittánál láttam elõször a kelchipset, mint jelenséget, sõt kóstoltam is a Nyersétel Akadámián keresztül, és nagyon ízlett! :D
Ezután adta magát, hogy itthon is elkészül! ;)
A recept:
- 1 kisebb fej kelkáposzta - kis darabokra tépkedve
- 10 dkg napraforgómag
- 1 hagyma
- 1 kápia paprika
- 5-6 aszalt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
Fûszerek:
- 1 kk pirospaprika
- 2 csipet Himaláj só
A napraforgót egy kevés vízzel simára turmixoljuk, majd a kelkáposzta kivételével sorban hozzáturmixoljuk a többi hozzávalót, megfûszerezzük, és ebbe a fûszeres szaftba forgatjuk bele a kelkáposzta darabokat.
A szószt dolgozzuk bele kézzel a kelkáposzta leveleinek ráncai közé, hogy lehetõleg egyenletesen, jusson a teljes felületre. Ezután tegyük a káposztát aszalógépbe, és néhány óra alatt szárítsuk ropogósra.
Nagyon egészséges nassolnivaló & finom is! ;)
Tipp:
Használhatunk bármilyen ízesítést, akár fûszerkeverékeket is: magyarosat, olaszosat, kínait, pikánsat, csípõset -, hogy sose legyen unalmas a chipsünk! ;)