Kelbimbós stir fry
sponsored links
Gondolom, a stir fry kifejezés mindenkinek, aki az ázsiai konyhát egy icipicit is kedveli, ismerõsen cseng. (Ez persze angol szó, kínaiul a chao és a bao sütési módot foglalja magában, amit itt remekül leírnak). Nagy lángon, wokban percek alatt elkészíthetõ ételekrõl van szó. 1000 féle variációja létezik, kellõ gyakorlat után mi magunk is párosíthatunk zöldségeket. A lényeg, hogy minden roppanós, ízletes és szép legyen a végén. Az ázsiaiak nagy figyelmet szentelnek a zöldségek színeinek, ez is legalább olyan fontos szempont mint az íz a hozzávalók összeválogatásánál.
Személy szerint imádom ezt a mûfajt, mivel gyorsan és egyszerûen nagyon finom és mutatós zöldségételt kapok, ami mellesleg nem terheli meg a gyomrot, kíméli a vonalainkat és energiával tölt fel.
2 személyre
2 ek olaj
3 gerezd foki
1 cm-es friss gyömbér
15 dkg kelbimbó
4 db szárított shitake gomba
1 marék mungóbabcsíra ...