Kelbimbós rántotta
sponsored links
Nagyon szeretjük a kelbimbót, ezért esszük reggelire, tesszük levesbe, egytálételbe, pirítjuk szalonnával vagy sonkával.. mindig van egy újabb finom recept, ahogyan elkészíthetjük ezt a többek által igen csak nem kedvelt zöldséget :P -, pedig érdemes kísérletezni, mert nem csak finom tud lenni, hanem nagyon egészséges is! ;)
A recept: (2 adag)
- 1 kk mangalica zsír
- 3 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 20 dkg kelbimbó
- 6 tojás
- 2-2 csipet só, bors
- 10 dkg holland, edami vagy ementáli sajt -, ki milyet szeret ;)
A felhevített zsiradékon átpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a kelbimbót és lefedve 10 percig pároljuk, majd amikor megpuhult, ráütjük a tojásokat & sajttal tálaljuk.