Kelbimbós puliszka

2012-01-24

sponsored links



Bár a blog mást enged sejtetni, nem csak desszertet eszünk :-) Úgy voltam vele, egy-egy egyszerû ebéd nem túl nagy durranás, minek posztolni... Aztán belegondoltam abba is, hogy annak, aki otthon fõz, és nem egy közeli (gyors)étterembõl hozza vagy futártól rendeli az ebédet, annak a "gyorsan valami finomat másnapra" nem is olyan egyszerû projekt. Napról napra (de legalábbis 2 naponta, hisz egyszerre úgyis többet fõzünk) elõ kell rukkolni valamivel, viszont az egész estét sem tölthetjük a konyhában. 
Remélem, ötletet adok egy hétköznapi, egészséges és gyorsan elkészülõ ebédre :-)

A puliszka nagymestere nálunk (apai) nagypapám volt. Ha kisgyerekként nálunk nyaraltam, majdnem minden reggel ezt kértem. Papának volt egy külön edénye erre. A mama persze fogta a fejét, mert a papa nem sietett azzal, hogy forráskor elzárja a gázt, így a kukorciakása nagy erõkkel fröcskölt mindenhova. "Pali, már megint milyen lett a tûzhely?!" :-)
Sokszor mesélt nekem a papa arról, mi mindent lehet ebbõl még sütni. Túróval megpakolva, rétegezve, aztán dara helyett liszttel, és még számtalan változatban. Ültünk a konyhaasztalnál, õ pedig magyarázta, melyik verzió hogy készül. Én meg csorgattam a nyálam. Meg persze egyszer sem fõzte egyiket sem :-) Ezért lehet, hogy a kukoricaliszt számomra sokáig egy elérhetetlen, ínycsiklandó hozzávalónak számított. Valószínûleg persze azért, mert sosem abból készült a mi ...

Folytats a blogon ... kincsesbarlang.blogspot.com/2012/01/k...

sponsored links

Keres?s