Kelbimbós, gorgonzolás penne (V)
sponsored links
Néha egy-egy hátrányos helyzetû zöldségnek kell a támogatás.Ez a gondolat már a Zöldkampány indításakor megszületett bennem. Itthon a kelbimbó méltánytalanul ki van taszítva a perifériára, és ennek szerintem két oka van. Egyrészt a fanyar íz, melyet néha hordoz, de a nyomósabb ok a túlfõzés, amit itthon elég gyakran elkövetnek a zöldségekkel. A kelbimbó egy nagyon vitamin- és rostdús zöldség. Tessék õt megszeretni!
Az olaszoktól igenis elfogadjuk, hogy hús nélküli pasta-k özönét ontják ránk, hát próbálkozzunk bátran. A gorgonzola és dió már önmagában is pompás ízvilág, nagyon jól harmonizál vele a párolt kelbimbó.
Kelbimbós, gorgonzolás penne (V)
Mennyiség : 2-3 fõ
Elkészítési idõ: 10 perc
Fõzési idõ : 10 -15 perc
Hozzávalók:
- penne 2 fõre
- 1 ek olaj (pl. olíva, de nemfontos)
- 2 nagy csésze kelbimbó
- 1 csésze tört dió (nem darált!) ...