Kelbimbós, gorgonzolás penne (V)

2012-04-16

sponsored links


Néha egy-egy hátrányos helyzetû zöldségnek kell a támogatás.Ez a gondolat már a Zöldkampány indításakor megszületett bennem. Itthon a kelbimbó méltánytalanul ki van taszítva a perifériára, és ennek szerintem két oka van. Egyrészt a fanyar íz, melyet néha hordoz, de a nyomósabb ok a túlfõzés, amit itthon elég gyakran elkövetnek a zöldségekkel. A kelbimbó egy nagyon vitamin- és rostdús zöldség. Tessék õt megszeretni!

Az olaszoktól igenis elfogadjuk, hogy hús nélküli pasta-k özönét ontják ránk, hát próbálkozzunk bátran. A gorgonzola és dió már önmagában is pompás ízvilág, nagyon jól harmonizál vele a párolt kelbimbó.

Kelbimbós, gorgonzolás penne (V)

Mennyiség :              2-3 fõ
Elkészítési idõ:        10 perc
Fõzési idõ :               10 -15 perc

Hozzávalók:

  •       penne 2 fõre
  •       1 ek olaj (pl. olíva, de nemfontos)
  •       2 nagy csésze kelbimbó
  •       1 csésze tört dió (nem darált!) ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/04/kelb...

sponsored links

Keres?s