Kelbimbós csirkeraguleves
sponsored links
Hozzávalók:
- 30-40 dkg kelbimbó
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 csirkecomb
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál gyökér zöldség
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek paprika
- 1 ek liszt
- só és bors
- szárított petrezselyem, kömény
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megdinszteljük. A csirkecombokat kifilézzük, majd nagyjából egyenletes kockákra vagdossuk. A hagymán a húskockákat picit átpirítjuk, majd paprikát szórunk rájuk - ügyelve arra, hogy ne keseredjen meg a paprika. Felöntjük a lábast vízzel, majd jöhetnek a fûszerek - só, bors, szárított petrezselyem és kömény adja meg az ízvilágot.
A zöldségek közül az elsõ a felkockázott gyökérzöldség, majd késõbb jöhetnek a répa kockák és a felezett kelbimbók, amik majd szépen megpuhulnak. A fõzés vége felé liszttel vagy kevés keményítõvel még sûríthetünk a levesen - majd tálalhatunk is.
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: