Kelbimbó és kolbász avagy Leves, ma is hideg ellen
sponsored links
Dolgom is volt, meg nem is.
Lustaságból, meg nem is.
Szóba is került, meg nem is.
Lehetne Frankfurti is, meg nem is.
Az alap ugyanaz, meg nem is.
Tegnap hideg ellen, meg ma is.
KELBIMBÓLEVES, KOLBÁSZOSAN
Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
15 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg parasztkolbász
2 db paprika
2 ger. fokhagyma
2 db natúr tömlõs sajt (2X10 dkg)
2 ek. liszt
egész kömény
majoránna
bors, só
A szalonnát, a vöröshagymát, a paprikát, a sárgarépát és a kolbászt is szép apró kockákra vágjuk.
Egy jó evõkanál vajon, elõbb a szalonnát pirítjuk meg, majd a kolbászkivételével a többi alapanyagot is hozzáadjuk, aztán néhány perc együtt pirítás után, megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és majoránnával ízesítjük.
Kevés vízzel felöntve, finoman rotyogtatjuk, addig, amíg a kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk és feldaraboljuk. Amikor ezzel is megvagyunk, a kolbászkockákkal együtt, az alapba szórjuk, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi és kellemesen roppanóra fõzzük.
Ez idõ alatt, olívaolajon egy jó adag köménymagot kipattogtatunk, és két evõkanál lisztel, zsemleszínûrántást készítünk.
A levesünk alatt legyengítjük a tüzet, belekeverjük a tömlõs sajtokat, és amikor már szépen elkeveredett, a rántással besûrítjük.
(Ha gondoljuk a sajt, és a rántás helyett, akár tejfölös habarással is készíthetjük, de akkor vajon miért írtam??)
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!