Kelbimbó és gomba avagy Egy tészta, egy õszinteség
sponsored links
Tegnapi húsnélküliség emléke ?
...és kis egy õszinteség ?
KELBIMBÓS-GOMBÁS TÉSZTA
Hozzávalók:
25 dkg csavart tészta
20 dkg gomba
20 dkg kelbimbó
3 ger. fokhagyma
1 db Kápia paprika
2 dl tejszín
szerecsendió
petrezselyemzöld
oregánó
bors, só
reszelt sajt
A tésztát kifõzzük.
Közben a kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, és négybe vágjuk; majd forrásban levõ sós vízben 3-4 percig fõzzük, leszûrjük és ?jeges? vízben lehûtjük, tehát blansírozzuk.
A gombát szintén megtisztítjuk, durvább, vastagabb szeletekre daraboljuk, és kevéske olívaolajon, sózás nélkül elkezdjük pirítani, amikor már elveszíti nyers színét, hozzáadjuk a kelbimbót, megsózzuk.
Amíg a gomba és a kelbimbó pirul, felkockázzuk a Kápiát, és felaprítjuk a fokhagymát, aztán ezeket is hozzáadjuk, 1 perc múlva (figyelve, hogy a fokhagymát ne égessük meg) felöntjük a tejszínnel és befûszerezzük, aprított petrezselyemzölddel frissítjük, öszzerottyantjuk, és alaposan beleforgatjuk a kifõtt tésztát.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
...és az õszinteség: mivel engem egyáltalán nem zavar a kelbimbó roppanós, frissessége, kihagytam a Blansirozás mûveletét; de tudom, hogy lehetnek köztük olyanok, akiknek ezzel fenntartása van, ezért írtam. Akiknek pedig ez a -csúnya szóval-"keménység" nem gond, sõt!, az kihagyhatja és akkor PACSI !!!