Kelbimbó rakva
sponsored links
Ha véletlenül megkérem Mr. Kardost, hogy vásároljon be helyettem, mindig csempész a szatyorba fél-egy kiló kelbimbót. Ezzel alapvetõen nincs is gond, bár a pucolását nem szeretem, nade ki kell találni valami új fogást, hiszen nem ehetünk mindig levest, vagy pároltat. Én a morzsás változatokat nem szeretem, a zöldség a kenyérrel valahogy nem, de miután a napokban ismét 1 kg kelbimbó landolt a hûtõben, elõfordulhat, hogy bevetem azt is.
A rakott ételek nálunk nagy kedvencek, gyakran is készítek. S mint említettem, nem akartam levest készíteni ismét a kelbimbóból, így rakott lett.
Rakott kelbimbó
6 közepes burgonya
5 dkg vaj
2 dl tej (vagy több, ha a krumpli többet vesz fel)
30 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
só
bors
1 ek. olaj
50 dkg kelbimbó
10 dkg sajt
A burgonyából pürét fõztem, a húst az olajon, hagymán megpirítottam, fûszereztem, közben a kelbimbót megpároltam sós vízben. Hõálló tál aljára tettem a kész burgonyapürét, rá a húst, rá a kelbimbót, majd az egészet megszórtam reszelt sajttal és összesütöttem.
Sikere volt, ízlett mindenkinek. Próbálják ki!
A burgonyából pürét fõztem, a húst az olajon, hagymán megpirítottam, fûszereztem, közben a kelbimbót megpároltam sós vízben. Hõálló tál aljára tettem a kész burgonyapürét, rá a húst, rá a kelbimbót, majd az egészet megszórtam reszelt sajttal és összesütöttem.
Sikere volt, ízlett mindenkinek. Próbálják ki!