Kelbimbó hagymával, baconnel és tükörtojással.

2018-02-17

sponsored links




Szeretem az egyszerû, és bõ fél óra alatt serpenyõben elkészíthetõ ételeket, melyeket tálalhatunk pl. reggelire, vacsorára, vagy éppen idõ hiányában ebédre is. Mivel éppen volt itthon kelbimbó, így a hagyma, a bacon, és a tojás mellett gondoltam az is jól megfér majd. Az elsõ falat kóstolásakor már tudtam hogy jó döntés volt a kelbimbót is hozzáadni.... A tojást például süthetjük lágyabbra, hogy a sárgája még folyós legyen, vagy éppen keményebbre, de ez már ízlés dolga.





Hozzávalók:

20 dkg kelbimbó
1 nagy lilahagyma
10 dkg bacon
2 db tojás (nagy)
õrölt színes bors
1 dl víz
1/2 citrom leve
3 dk vaj
1 ek olívaolaj
5 dkg sajt




A kelbimbó szárvégét vágjuk le, a külsõ leveleket szedjük le, majd vágjuk félbe. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk fel kissé vastagabb szeletekre. A bacont vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy serpenyõbe tegyük bele a felkockázott bacont, adjuk hozzá az olívaolajat, majd süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, hevítsük fel, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.

Ezután adjuk hozzá a félbevágott kelbimbót, facsarjuk rá a citromlevet, öntsük fel a vízzel, majd a serpenyõt résnyire lefedve, pároljuk puhára. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)

Amikor a kelbimbó puhára párolódott, üssük rá a tojásokat, majd addig süssük, míg a tojás ízlésünk szerint megsül. (ízlés szerint süthetjük a tojásokat lágyabbra, vagy majdnem keményre)

Tálalás elõtt reszeljük rá a sajtot, szórjuk meg a félretett és elõzõleg pirosra, ropogósra sütött baconnel, majd úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2018/02/k...

sponsored links

Keres?s