Kelbimbó glasszírozott gesztenyével
sponsored links
Hol kezdjem? Talán ott, hogy amikor végre megkóstoltam, egyszerûen az a bizonyos b betûs szó csúszott ki a számon... Életem fõ mûvének éreztem abban a pillanatban. A dolog szépséghibája, hogy a recept nem az én ötletem, hanem a Magyar Konyhában olvastam a Molnár B. Tamás - Bittera Dóra szerzõpáros tollából, de ez nem sokat rontott a büszkeségemen és fõleg nem az élvezeten. Még sohasem ettem gesztenyét sósan, mégis, amikor a receptet elolvastam, azt éreztem, hogy ez kell nekem. Szerelem elsõ látásra. És oly kevés dolog van az életben, amikor a valóság felülmúlja az álmokat - most pedig ez is megtörtént... Egyszerûen nem tudtam betelni vele... A gesztenye édessége, a kelbimbó kesernyéje, a bacon füstössége, a fokhagyma fûszeressége... Ki kell próbálni! Azt azért nem mondom, hogy egyszerû elkészíteni, de megéri!
Szóval, nincs mit szépíteni, ez egy macerás dolog. A négy összetevõt külön-külön kell elkészíteni, majd a végén összekeverni, tehát négy külön edény és az idõzítés sem egyszerû. Itt-ott eltértem picit az eredeti recepttõl, részben szövegértési problémák :), részben némi egyszerûsítés miatt. Tehát:
A glasszírozott gesztenye:
kb 20 dkg gesztenyét feltettem fõni
1 teáskanál mézzel és
1 evõkanál vajjal ízesített ...