Kelbimbó fõzelék
sponsored links
Hozzávalók:
- 35 dkg kelbimbó
- 15 dkg burgonya (1 db)
- 1 hagyma
- 1/2 kk õrölt köménymag
- 1/2 kk morzsolt majoránna
- só
- õrölt bors
- (kókusz)olaj
- Hagymát pucolunk, felkockázzuk, (kókusz)olajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a kelbimbókat és a megpucolt, apró kockákra vágott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, ami nagyjából ellepi. (Azért ne legyen leves!)
- Fûszerezzük sóval, borssal, köménymaggal, majoránnával, majd fedõ alatt addig fõzzük, míg majdnem megpuhul ("fogkeményre" fõzzük.)
- Ekkor kiveszünk belõle kb 3 evõkanálnyit, összeturmixoljuk teljesen pépesre, majd visszaöntjük, összekavarjuk és még egyszer forraljuk össze.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A kelbimbókat daraboljuk fel, ha túl nagyok lennének, de a kicsik finomabbak, ezért ha van rá lehetõség, inkább kisebbeket használjunk.
- Ez a fõzelék tejmentes, laktózmentes, lisztmentes, gluténmentes, diétás, fogyókúrás és fõként finom is! :))