Kelbimbó fõzelék

2014-04-30

sponsored links


Hozzávalók:
  • 35 dkg kelbimbó
  • 15 dkg burgonya (1 db)
  • 1 hagyma
  • 1/2 kk õrölt köménymag
  • 1/2 kk morzsolt majoránna
  • õrölt bors
  • (kókusz)olaj
Elkészítés:
  1. Hagymát pucolunk, felkockázzuk, (kókusz)olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a kelbimbókat és a megpucolt, apró kockákra vágott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, ami nagyjából ellepi. (Azért ne legyen leves!)
  3. Fûszerezzük sóval, borssal, köménymaggal, majoránnával, majd fedõ alatt addig fõzzük, míg majdnem megpuhul ("fogkeményre" fõzzük.)
  4. Ekkor kiveszünk belõle kb 3 evõkanálnyit, összeturmixoljuk teljesen pépesre, majd visszaöntjük, összekavarjuk és még egyszer forraljuk össze.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- A kelbimbókat daraboljuk fel, ha túl nagyok lennének, de a kicsik finomabbak, ezért ha van rá lehetõség, inkább kisebbeket használjunk.
- Ez a fõzelék tejmentes, laktózmentes, lisztmentes, gluténmentes, diétás, fogyókúrás és fõként finom is! :))

Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/04/kelb...

sponsored links

Keres?s