Keksztekercs kakaós krémmel
sponsored links
:) Fura vagy sem, de még soha nem csináltam keksztekercset. Kekszgolyót annál többet, de most gondoltam kipróbálom milyen ez a süti, ha nem golyó formájú. :D Persze nem is én lennék, ha nem variáltam volna meg egy kicsit, így született meg az én variációm keksztekercsre. A krémet a kedvenc tortám ihlette. :)
Hozzávalók:
A tésztához :
25 dkg darált háztartási keksz
8 dkg margarin
4 ek. porcukor
tej (amennyit felvesz)
A krémhez:
1,5 dl tej
1 ek. liszt
15 dkg margarin
4 ek. holland kakaópor
5 ek. porcukor
Holland kakaópor a díszítéshez.
- A krémhez a lisztet a tejben felfõzzük. Ha besûrûsödött levesszük a tûzrõl és kihûtjük. Közben kevergetjük, hogy ne legyen csomós. A margarint kikeverjük a kakaóporral és porcukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a kihûtött fõzött krémet és alaposan kikeverjük az egészet. Felhasználásig hûtõbe tesszük.
- A darált kekszet és porcukrot elmorzsoljuk a margarinnal, majd apránként annyi tejet adunk hozzá, amitõl a tészta szépen összeáll, jól gyúrható és nyújtható lesz. Ne legyen túl lágy, mert a tészta -a pihentetés alatt- a krémbõl is fog nedvességet felszívni.
- Egy deszkát leterítünk fóliával -esetemben egy szétvágott uzsonnás zacskóval-, majd ~0,5 cm vastagra kinyújtjuk rajta a tésztát . Nagyjából akkora lesz, mint egy A4-es lap.
- Egyenletesen rákenjük a krémet, majd a fólia segítségével óvatosan feltekerjük.
- 3-4 órát hûtõben pihentetjük, megszórjuk a tetejét kakaóporral, majd szeletelve tálaljuk.
Tipp: érdemes hûtõben tartani, mert a krém egy idõ után kicsit meglágyul. Mondjuk nálunk nem volt értelme visszatenni a hûtõbe, mert igen gyorsan elfogyott. :D