Kekszszalámi
sponsored links
Megint egy gyerekkori kedvenc készült nálam, szerintem mindenki ismeri. Igaz, hogy ennél egy fokkal jobban szeretem a Pletykát ami ennek a szaláminak egy turbósított változata, de ezt sem unnám meg napokig az biztos. Nemsokára újra elkészítem, mert ezzel szeretném várni a szülinapi köszöntõket. :)
Hozzávalók 3 rúdhoz:
Hozzávalók 3 rúdhoz:
- 250 g tördelt háztartási keksz
- 250 g darált háztartási keksz
- 260 g cukor
- 300 ml tej
- 200 g vaj
- 60 g holland kakaópor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 evõkanál rum
- porcukor vagy kókuszreszelék a külsejére
- Forraljuk fel a tejet a cukorral, majd a tûzrõl félrehúzva kevergetve olvasszuk fel benne a vajat.
- Ezután belekeverjük a kakaóport és a rumot.
- Mehet bele a darált és tördelt keksz, ezeket egy szilikon lapáttal vagy fakanállal jól összekeverjük és félretesszük hogy a kekszek felszívják a folyadékot és összeálljon a massza.
- Terítsünk ki folpackot és a massza egyharmadát kanalazzuk rá egy sávban, majd tekerjük fel és a két végét csavarjuk addig míg egy szép tömbös, hengerré nem válik.Tegyük hûtõbe pár órára, hogy megdermedjen és szépen szeletelhetõ legyen.
- Tálalás elõtt forgassuk meg porcukorban vagy kókuszreszelékben.
Jó étvágyat!
Újabb fotóegyveleg tõlem...
Itt az eperszezon... |
Férjem anyukájától kaptam születésnapomra. :) |
Ilyen szép törökszegfû díszeleg az udvaron, az illata csodálatos... |
Cudar idõ volt nálunk a napokban... |