KEKSZES NUDLI

2011-10-11

sponsored links


Ritkán készítek nudlit, pedig gnocchi, és a szilvás esetleg sárgabarackos gombóc gyakori vendég nálunk. 
Emlékszem, nagymamám kiskoromban kacsazsíron forgatta meg a gombóckákat, végül enyhén megsózta, és sokszor még forrón csipegettük magunkba.
A másik nagymamám (sváb származása kiütközik ebben is) mákba, vagy darált zsemlemorzsába forgatta meg, végül lekvárral, vagy porcukorral megszórva kínálta. Ezt is szerettük nagyon, az aranysárga finom házi baracklekvárral... 
Ahogy viszont nem ismertem, az a csupasz krumpli gombócok tejföllel való fogyasztása. Elõször férjemtõl láttam, és végülis ha belegondolunk, a sajtos tejfölös tészta is milyen jól is tud esni...

Egy kis "nudliológia":
A magyarban krumplinudliként, vagy csak simán nudliként vált ismertté. Fõszereplõi a liszt és a burgonya. Az olasz változata gnocchi néven ismeretes, bár az inkább a sós változat, és nem kerül rá sem mák, sem - esetleg keksz - morzsa. 
Nem csak magában készítik, sokszor köretként szolgálják fel húsok, raguk ...

Folytats a blogon ... chez-sandra.blogspot.com/2011/10/keks...

sponsored links

Keres?s