Kekszes meggyes
sponsored links
Amióta ennyire meleg van nem kapcsolom be a sütõt...az édesség viszont hiányzik, így azon kezdtem el törni a fejem, mit is tudnék összehozni az itthoni alapanyagokból sütés nélkül...
Õ született, íme:
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg cukor
2 ek kakaópor
1 ek rum
2 ek sárgabarack lekvár
Tej, amennyit felvesz
A krémhez:
1,5 cs.vaniliás pudingpor
8 ek cukor
1 ek liszt
7 dl tej
2 tojás
Fél kockamargarin
1 cs.zselatin fix
1 pohár magozott meggy
Rumaroma
A tetejére:
Kakaópor
Elkészítése:
A hozzávalókból összegyúrjuk a kekszes tésztát. Apránként öntünk hozzá annyi tejet, amennyitõl jól gyúrható tésztát kapunk. Gyúródeszkán két folpack között közepes tepsi méretûre sodorjuk. Beletesszük a tepsibe.
Elkészítjük a krémet. A pudingport, cukrot, lisztet és a tojás sárgáját kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Még forrón belekeverjük a margarint. Hozzáadjuk a meggyet, a zselatin fixet és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját.
Ráöntjük a kekszre, és hûtõben pihentetjük. Kb fél óra múlva kakaóport szitálunk rá.