Kekszes-gesztenyés méhkas.
sponsored links
Karácsonyra nemcsak aprósüteményeket, és krémes tortákat süthetünk, hanem egyszerûen, és gyorsan sütés nélkül is készíthetünk finom nassolni valót. Nálunk nagyon kedveltek a gesztenyével és babapiskótával, vagy éppen keksszel, na meg persze rummal (mert a gesztenyébe a rum nélkülözhetetlen) ízesített masszából készült egy-két falatnyi sütemények. Már készítettem ehhez hasonló gesztenyés szíveket, csak ott babapiskótával kevertem össze a gesztenyemasszát. Most háztartási keksszel kevertem össze a gesztenyét, és méhkas formába formáztam meg. Már jó ideje lapult ez a forma a szekrény mélyén, de eddig valahogy még nem került sor a felavatására. Nagyon örülök, hogy végre kipróbáltam, mert nagyon egyszerûen, és könnyen lehet vele dolgozni, és pillanatok alatt elkészültek a kis méhkasok. Végül olvasztott csokoládéba mártottam mindegyiket, így nem csak jól mutattak, de igen finomak is lettek. Ezt az is bizonyítja, hogy rövid idõ alatt, szépen valahogy eltûntek a tálcáról. Legközelebb dupla adagot készítek, és ha esetleg valaki kipróbálná, szintén ezt tudom javasolni.
Hozzávalók kb. 30 darabhoz: ...