Kekszes csokoládékocka
sponsored links
Az a típusú "sütemény", amihez csupán néhány hozzávaló kell, és pikk-pakk össze lehet dobni. Sütni sem kell, természetesen. Ezenkívül azt teszünk bele, ami éppen van otthon. Nálam most éppen az alábbiak kerültek bele. Ha a szilveszteri buliba olyan desszertet szeretnénk vinni, ami mindenkinek tetszik, de a napot nem sütikészítéssel szeretnénk tölteni, itt a szuper megoldás. Kellemes szilveszterezést, boldog új évet mindenkinek!
Kekszes csokoládékocka
Kekszes csokoládékocka
Hozzávalók (kb. 20x20-as formához): 25 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, 8 dkg vaj, 0,5 dl tej, 25 dkg keksz, 5-5 dkg maszola, kandírozott narancshéj, vágott mandula, néhány mályvacukor.
Elkészítése: Vízgõz fölött összeolvasztjuk az összetördelt csokoládét, a vajat meg a tejet, és szép simára keverjük. Ezután beleforgatjuk a félig darabosra, félig finomabbra tördelt kekszet, a mazsolát, a mandulát és a kandírozott narancshéjat, és jól összekeverjük. A mályvacukrot porcukorba mártogatott ollóval kicsi darabokra vagdossuk, és azt is belekavarjuk a masszába. A keveréket háztartási fóliával bélelt formába nyomkodjuk, letakarjuk fóliával, és hidegre tesszük dermedni. Tálalás elõtt kockára vágjuk. Hûtõben tároljuk, hogy meg ne puhuljon.