kekszek

2014-03-14

sponsored links

Ezt már idõtlen idõk óta szeretném leírni.
Mandulás és narancsos keksz.
A mandulás nagyon egyszerû recept. Öcsém kisfiának készítettem, aki tej-tojás és glutén allergiás.
Hozzávalók : 20 dkg mandulaliszt, 20 dkg LIGA margarin, annyi rizsliszt amennyivel jól gyúrható "tésztát" kapunk. A hozzávalókat összegyúrjuk és henger alakúra formázzuk. A hengerbõl kb 5 mm-es korongokat vágunk, sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük és elõmelegített 180 fokos sütõben 8-10 perc alatt kisütjük.


Narancsos keksz : 25 dkg liszt, 18 dkg vaj, 10 dkg cukor (lehet nádcukor vagy xilit) 1 tojássárgája, 1 ek tejföl, 1/2 narancs reszelt héja, 2 ek narancslé, csipet só.

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kb fél órára a hûtõbe tesszük pihenni. Én a legegyszerûbb módját választom a kekszkészítésnek, rudat formálok belõle és feldarabolom, egyforma vastagságú korongokra. Persze lehet nyújtani és kiszaggatni különféle formákkal, de a végeredmény szempontjából ez teljesen mindegy.:) Egyszóval és feldarabolom, sütõpapírra teszem, és 180 fokos sütõben 15 perc alatt készre sütöm.


Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2014/03/keks...

sponsored links

Keres?s