Keksz goji bogyóval és citronáttal
sponsored links
A goji bogyóról elõször Maci blogjában olvastam, és meg voltam róla gyõzõdve, hogy a goji egy hasznos növény, sokáig nem találkoztam vele bio boltokban, amikor meg igen, az ára igencsak elriasztott attól, hogy magamévá tegyem. Aztán néhány hónapja egy most-aztán-olyan-egészségesen-fogok-élni-mint-senki-más típusú fellángolásom során ellátogattam a Herbaházba, és ott nagyon baráti áron beszereztem egy közepes tasak gojit. Megkóstoltam, tán két napig mûzlibe is beletettem, majd az ikrekre nagyon jellemzõ felületesség és kitartási képtelenség elsodorta ezt is, mint oly sok mindent az életemben.
Aztán a minap láttam egy keksz receptet Krisztánál, és ahogy összeállítottam, kénytelen voltam a kandírozott narancshéjat citronátra cserélni, tekintve, hogy ez volt itthon, és akkor hirtelen beugrott a kis piros bogyók képe, hogy az majd milyen jól fog mutatni a kekszben. Hát jelentem: nem mutat benne sehogy, mert sütés közben megsötétedett, cserébe viszont nagyon finom. A keksz állt a hûtõben vagy négy napot nyersen, két adagban sütöttem meg, és a késõbb kisült adag sokkal porhanyósabb, mint az elsõ. És sajnos... nagyon-nagyon jó...
Hozzávalók:
10 dkg liszt
15 dkg darált mandula
4 evõkanál cukor
10 dkg vaj
1 tojás ...